Service Loodgieter

Loodgieter

Service Loodgieter helpt u met al uw loodgieterij: een badkamer renovatie, rioleringswerken, het onderhoud van uw cv ketel, kleine elektriciteitswerken,… maar ook wanneer u een aardgas installateur, schoorsteenveger of klusjesman nodig heeft of wanneer u uw zonnepanelen wilt laten reinigen kan u op ons terugvallen. We zijn operatief in alle Vlaamse provincies: Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg.

Badkamer renovatie – sanitair plaatsen – kelder leegpompen – kraantje herstellen

Als loodgieter zijn we uiteraard meer dan capabel om u te helpen met al uw loodgieterij. Wenst u bijvoorbeeld dat we uw badkamer renoveren dan doen we dit met alle plezier. Zo’n renovatie kan gedeeltelijk gebeuren - bv. wanneer we slechts een enkel sanitair apparaat (een douche, bad, wc,…) moeten installeren - maar het kan ook in zijn volledigheid: naast het plaatsen van sanitair kunnen we dan ook overgaan tot de installatie een nieuwe vloer en tegels. Heeft u last van een lekkende kraan of zoekt u iemand om uw kelder leeg te pompen? Ook dan helpen we u graag verder.

Onderhoud cv ketel – installatie of herstelling centrale verwarming

Een tweede hoofdactiviteit is het onderhoud van uw verwarmingsketel. Een goede reden voor zo’n onderhoud is het op pijl houden van de rendabiliteit van uw cv ketel. Daarbovenop is het ook wettelijk verplicht: je dient dit jaarlijks te doen, met uitzondering van een centrale verwarming aangesloten op een gasketel: deze moet slechts om de twee jaar gekeurd worden. Naast een preventief onderhoud kunnen we u uiteraard ook helpen met de herstelling of installatie van uw centrale verwarming.

Klusjesdienst – rioleringswerken - schoorsteenveger

Een derde pijler van de Service Loodgieter service is onze werking als klusjesdienst. Onze klusjesman helpt u met al uw klussen aan huis: het verven van een muur, kleine elektriciteitswerken, een wasmachine aansluiten, een lamp vervangen, zonnepanelen reinigen,… De Lokerse Loodgieter klusjesdienst doet daarnaast ook aan rioleringswerken: is uw riool toe aan renovatie of reparatie dan doen we dit met veel plezier. Daarnaast kunnen we een volledig nieuwe riolering leggen. Onze klusjesman is ten slotte ook bekwaam als schoorsteenveger: wanneer u uw schouw regelmatig laat kuisen zal het risico op schoorsteenbrand en CO-vergiftiging sterk verminderen. Een schoorsteen laten vegen is in sommige gevallen zelfs bij wet verplicht.

 

Boiler plaatsen en aansluiten – onderhoud en reparatie boiler

Wat Lokerse Loodgieter ook doet is een boiler plaatsen en aansluiten. Het installeren van zo’n boiler vergt immers wel wat vaardigheden – heeft u deze niet dan komen we dit klusje graag voor u opknappen. Is uw boiler defect of lekt het apparaat? Dan is een reparatie aan de orde. Indien het herstellen toch niet zou lukken kunnen we ook steeds de oude boiler vervangen door een nieuwe boiler van een van onze huis merken: Vaillant, Junkers, Bulex of ACV. Wat u ook kan doen is ons bellen voor een algemeen onderhoud of een algemene controle van uw boiler. Een gasboiler moet wettelijk gezien om de twee jaar gekeurd worden, andere types boiler (een zonneboiler, elektrische boiler, warmtepompboiler, doorstromer, keukenboiler,…) hebben die verplichting niet – toch is dit aangewezen om bv. verkalking te voorkomen.

 

Boiler, waterleiding,... ontkalken - urinesteen verwijderen

Tot slot doen we ook aan ontkalken. De leidingen van uw boiler, een waterleiding, uw toilet,… is er water dan is er ook een reële kans op verkalking. Dit zorgt niet alleen voor een stevig rendementsverlies, in het geval van urinesteen (verkalking in een toilet) gaat uw toilet ook stevig stinken. Bij het ontkalken zullen we alle verkalking efficiënt verwijderen, zonder het beschadigen van uw leidingen.

Betonboringen

U hebt zelf niet de tools in huis om door (gewapend) beton heen te boren? Geen probleem! Ons team beschikt over een diamantboor waarmee we tot 300mm breed kunnen boren. Ideaal om kabels in de muur te plaatsen of bij de installatie van een nieuwe dampkap.

Aardgas installeren, gaskeuring of een defecte installatie of gasleiding repareren

Het Service Loodgieter team is ook gecertificeerd als Cerga aardgas installateur. Dit betekent dat we uw installatie komen verrichten volgens de strenge veiligheidsnormen van dit instituut en dat u na het installeren een gas certificaat ontvangt waarmee u kan overgaan tot gasaansluiting. Daarnaast kan u ons ook bellen voor een gaskeuring of wanneer u een defecte gasleiding of gasketel wilt laten repareren.

Service Loodgieter - Lodewijk Dosfelstraat 9 - 9160 Lokeren - info@serviceloodgieter.be - T: 0495 56 37 78