Service Loodgieter

Ontkalken

Verkalking treft o.a. uw waterleiding, (elektrische) boiler en toilet. Ontkalken is in het geval van een waterleiding of boiler aangewezen om rendementsverlies te voorkomen. De in het toilet ontstane urinesteen zorgt dan weer voor geuroverlast. In alle drie de gevallen kunnen we de kalk steeds verwijderen. Service Loodgieter is werkzaam in alle Vlaamse provincies: Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg en Vlaams Brabant.

Hulp nodig bij het ontkalken?
Bel 0495 56 37 78

Boiler ontkalken

Een boiler van Ariston of Bulex, een zonneboiler, een elektrische boiler,… zowat iedere boiler kan getroffen worden door verkalking. Je merkt dit o.a. aan het feit dat je langer moet wachten alvorens er warm water uit de kraan stroomt. Je boiler zal dan ook meer energie verbruiken, op lange termijn is het ontkalken van je boiler zijn prijs dus meer dan waard.

Waterleiding ontkalken

Ook een waterleiding kan te maken krijgen met verkalking en ook hier is het resultaat een verminderd rendement: de isolerende werking van kalk zorgt ervoor dat warm water sneller afkoelt. Het water zal bovendien veel trager stromen, met een lager debiet als gevolg. Het ontkalken van een waterleiding is voor Service Loodgieter gelukkig een koud kunstje. Wenst u een meer bestendige oplossing dan kunnen we ook een ontkalker op de waterleiding aansluiten. Dit kost in prijs uiteraard iets meer maar ook hier is het op de lange termijn de investering zeker waard.

Urinesteen verwijderen

In een toilet zal de combinatie van kalk en urine leiden tot een meer specifieke vorm van kalkoverlast, namelijk urinesteen. De geur die deze urinesteen veroorzaakt is allesbehalve aangenaam. Ook kan deze urinesteen zorgen voor een verstopping van de waterleiding die op het toilet is aangesloten. Ontkalken is ook hier de boodschap. Onze professionals hebben het juiste gereedschap in huis om deze urinesteen efficiënt te verwijderen zonder dat ze daarbij uw leidingen beschadigen.

Service Loodgieter - Lodewijk Dosfelstraat 9 - 9160 Lokeren - info@serviceloodgieter.be - T: 0495 56 37 78